Menu Content/Inhalt
Kezdőlap arrow Ír-ás arrow Helyettem írták - idézetek
Idézetek
Vörös oroszlán - hangoskönyv PDF Nyomtatás E-mail
2014.03.05.
 

Szepes Mária Vörös oroszlán, hangos könyv

 

 https://www.youtube.com/watch?v=OEovStx2uwY&list=PLC_MIVUlAN41ToOru3VUZu18ObUL3kQAr

Utolsó frissítés ( 2015.03.05. )
 
A teljesség felé, hangoskönyv PDF Nyomtatás E-mail
2014.03.05.
Utolsó frissítés ( 2015.03.05. )
 
Mi a szeretet PDF Nyomtatás E-mail
2014.03.05.
 "A szeretet azt jelenti, hogy megtanulunk tiszteletet tanúsítani mások iránt. A szeretet nem az a spontán érzés, amit valamely pusztán érzéki szempontból izgató ember iránt érzünk. Ez az érzés nem szeretet; pár napon belül elhal. A szeretet megértés; azt jelenti, hogy adunk. Ha szeretünk újra és újra adunk, anélkül, hogy bármit várnánk viszonzásul." (Szvámi Ráma)
Utolsó frissítés ( 2015.03.05. )
 
Meggyőződés, sokszor ismételt gondolat PDF Nyomtatás E-mail
2014.03.05.
 Minden meggyőződés csak egy sokszor elismételt gondolat. Ha újat szeretnél, újabb gondolatokkal hipnotozáld magad.... Veres Kriszta hírleveléből...
Utolsó frissítés ( 2015.03.02. )
 
A létezés kínja PDF Nyomtatás E-mail
2014.03.05.
 "Tenessee Williams mély együttérzéssel tárta fel a szív azon titkait, amelyek megannyi gyengeségünk táptalajául szolgálnak, és soha nem volt rideg és érzéketlen a gyengeségek iránt. Megértette, hogy a legnagyobb kapocs az emberek között a létezés kínja – és mert valamennyien ettől szenvedünk, nem ítélkezhetünk azok fölött, akik a kín terhétől összeroskadnak.”
Utolsó frissítés ( 2015.03.02. )
 
Mindig van megoldás PDF Nyomtatás E-mail
2014.03.05.
 Mindig VAN MEGOLDÁS, annak ellenére, hogy az ego által uralt elme sokszor azt meséli, hogy nincsen. Sokszor előfordul, hogy olyan sötét helyzetet fest elénk az elme, hogy a helyzet megváltozt
atása, megoldása teljesen lehetetlennek tűnik. Holott a Végtelen Univerzumban mindenre VAN MEGOLDÁS, még a legsötétebbnek tűnő helyzetekre is. De félelmekben beszűkülve azok nem tudnak ránk találni. Veres Kriszta hírleveléből...
Utolsó frissítés ( 2015.01.01. )
 
Elme helyett Lélekből élni PDF Nyomtatás E-mail
2014.03.05.
 A felébredés - szerintem - azt jelenti, hogy... Elme helyett Lélekből kezdünk élni.Elméb
ől szemlélve az életünket kevés áldást találunk. Ilyenkor az áldást csak a jó dolgokban vesszük észre, de azoknak sem tudunk sokáig örülni, mert az elme gyorsan elveszik abban, amit rossznak ítélünk. Lélekből szemlélődve előtűnnek az áldások minden élethelyzetből, és így az életben növekszik a jó, mert az áldások felismerése folyamatosan táplál és nyit az élet ajándékainak befogadására. Veres Kriszta hírleveléből MA
Utolsó frissítés ( 2015.01.01. )
 
kezdd magadon az átalakítást PDF Nyomtatás E-mail
2014.03.05.
Image

"If you want to awaken all of humanity, then awaken all of yourself, if you want to eliminate the suffering in the world, then eliminate all that is dark and negative in yourself. Truly, the greatest gift you have to give is that of your own self-transformation.   Lao Tzu

Utolsó frissítés ( 2014.06.17. )
 
10 angyali lecke PDF Nyomtatás E-mail
2014.03.05.
Image

10 lecke, amit az Angyalok tanítottak

Minél többet beszélek az Angyalaimmal, annál többet tanulok.
Íme 10 lecke, amire ők tanítottak, ami megváltoztatta az életem.


1. Élj egységben

Az angyalok azt mondták nekem:

"Olyan cselekvésekkel töltsd el időd, amik egyeznek a legfelsőbb szándékaiddal.
Engedd el azokat a dolgokat, amikre az intuíciód sarkall, hogy hagyj fel velük.
Azok a dolgok vagy úgy lesznek meggyógyítva, hogy élvezni fogod őket, vagy pedig ezek a tevékenységek könnyen lemorzsolódnak majd."

Arra sürgettek az angyalok, hogy bízzak a szívemben. Biztosítottak afelől, hogy biztonságban leszek, ha felhagyok azzal a munkámmal, ami nem passzol az igazi érdeklődési körömhöz. Gyorsan így lett ahogy az angyalok mondták.


2. Csak a most létezik

"Te teljesen a mostban vagy. Ne arra figyelj, hogy mit hozhat a holnap - ez arra utal, hogy te nem vagy tökéletes, vagy hiányzik valami, és te csak akkor leszel egész, ha a jövőben valami külső dolog érkezik az életedbe."

Amikor az angyalok felhívták erre a figyelmem, tudatosult bennem, hogy a jövőben élek. A fókuszom azon volt, hogy mit hoz a holnap, a pillanat áldásai helyett.
Most minden egyes este készítek egy mentális "hála listát".


3. Minden konfliktus a te fejedben van.

"Minden konfliktus amit látsz vagy tapasztalsz a külvilágban az az egod kivetülése.
Az igazat megvallva, a világ teljesen békés, és a te félelmed a békétől vetülnek vissza a világra.Te nem akarod megoldani a belső konfliktusod, de meg akarsz tőle szabadulni. Így, kivetíted azt a többi emberre, és azt gondolod, hogy ők azok akik okozzák a diszharmóniát. A többi ember semleges, üres táblák, te színezed őket ki a saját gondolataiddal és definícióiddal. Aztán úgy reagálsz ezekre a színekre és definíciókra, mintha valósak lennének. A többiek, úgy bánnak veled, ahogy azt te elvárod, mintegy önbeteljesítő jóslatként."

Ahogy az angyalok elmagyarázták ezt nekem, felismertem milyen sűrűn engedtem a félelmeimnek meg azt, hogy nyomorult időket kreáljanak nekem. Pedig mindig meg volt a hatalmam megválasztani a gondolataimat és érzéseimet amiket az egyes szituációknak tulajdonítok.

4. Tisztítsd meg étked

"Minden ételnek van rezgése, és te olyan magasan és finoman akarsz rezegni amihez hozzá vagy hangolva. Diétázz, egyél friss gyümölcsöket és zöldségeket, magokat, teljes kiőrlésűt, aminek a legmagasabb a rezgése. Kerüld a húsokat, tejtermékeket, alkoholt, cukrot, csokoládét, és a koffeint, melyeknek legalacsonyabb a rezgésük. Emlékezz arra, hogy minden ételnek a kivonata sokall hosszabban hat rád, mint ahogyan azt megemésztetted."

Amikor az angyalok elmondták nekem ezt a 4-es leckét, az étkezésem már eléggé egészséges volt. Feladtam a húsevést, szárnyast, és az alkoholt. De még mindig volt mit fejlődni, így hallgattam az őrangyalom étkezési tanácsaira, és befogadtam a vegán étkezési megközelítéseket. A fejlődés az energiámban és a kinézetemben drasztikus és azonnali volt! Ahelyett, hogy megfosztottnak éreztem volna magam azzal, hogy az egészséges ételeket választottam, inkább könnyebbnek és természetesnek éreztem magam.

5. Ne azzal a céllal adj, hogy kapj

"Engedd el a körvonalazást, hogy milyen eredményeket kapsz majd azért amit adsz. Eredményeket fogsz kapni az adásért cserébe: ez egy univerzális törvény. De az nem tőled függ, hogy az ok és hatás hogyan cirkulálnak. Plusz, ha cserébe vársz valamit, akkor nem is igazán adsz. Helyette inkább tudatosságban tartod, elvársz valamit cserébe, még mielőtt teljesen odaadtad volna."

Újfent kínosan éreztem magam ahogy az angyalok látták a kétségeket a lelkemben. Ők tudták, hogy én egy adó személyiség vagyok. Be kellett ismernem, hogy előfordult, hogy olyan elvárásokkal adtam, hogy tudtam kapni fogok cserébe valamit.
Teljes bizalommal az őrző angyalaim iránt, eldöntötten, hogy minden kikötésemet elengedem amikor másoknak adok. Majdnem azonnal, elkezdtem meglepetés ajándékokat kapni, úgy mint új üzleti ajánlatok, és gyönyörű lehetőségek a barátaimmal.

6. Tölts egyedül időt a természetben

"A természet hangjai és illatai láthatatlanok, ezért el tudják vinni az elméd a szellem láthatatlan birodalmába, ahol gyorsabb és magasabb a rezgés. A természet gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Vannak nagyon valós természeti angyalok. Kérheted ezeket a természet angyalokat, hogy gyógyítsanak meg téged. Amikor a természetben vagy, ez segít neked adaptálódni, felvenni a Föld természetes ritmusát, és ahogy az idő és a ciklusok mindennek a részesei, te is jobban szinkronicitásba kerülsz az élet ritmusával."

Ahogy az angyalok sürgettek , egyre többet mertem elhagyni az íróasztalomat, és elkezdtem az ebédjeimet a szabadban költeni. A friss levegő, a napsütés, a virágok illatai mind segítettek a mélyebb meditációban. Kint ülök és kérem a természeti angyalokat, hogy vegyenek körül engem.

7. Szakadj el az anyagtól

"Amikor gondolatban hozzá vagy kapcsolódva az anyaghoz, ez ego termékeivel maradsz kapcsolatban, és ezért maradsz hozzákötve magához az egohoz. Ezen törvény elől nem tudsz megszökni. Az anyagon alapuló elme az ego elméje."

Az őrangyalaim tisztázták azt, hogy nincs semmi rossz az anyagi dolgokban. Az angyalok szerint az anyag maga semleges. Ők felfogják, hogy az emberi lénynek anyagi szükségletei vannak, mint például étel, ruha, és menedék. Viszont, amikor mi túlságosan is a materiális dogokra támaszkodunk -mint pl. ha folyamatosan a pénzre és a hatalomra gondolunk - akkor az alacsonyabb természetünkre fókuszálunk, a felsőbb énünk helyett.

8. Ne ítélkezz

"Azért ítélkezel, hogy megóvd magadat, hogy távol tartsd őket, így nem jöhetnek közel, és nem sérülhetsz meg. De mi azt mondjuk neked, hogy nincs szükséged a védekezésedre gondolni. Biztonságban vagy, és ezzel a nyomasztó aggódó gondolatmintával fogod behozni azt a bizonyos félelmet az életedbe."

Az angyalok elmagyarázták, hogy mi rajzoljuk meg magunknak amit gondolunk. Ha én megszállottan fizikai vagy érzelmi veszélyre gondolok, akkor létrehozok egy olyan légkört, amiben a legrosszabb rémálmaim valóra válnak. Gyakorlatban elkezdtem realizálni azokat a pillanatokat, amikor megítélek másokat. Elkezdtem átadni a félelmeimet az angyaloknak, és úgy éreztem, hogy az ítélkezési szokásaim fokozatosan eltűnnek.

9. Ott élsz, ahová tudatosságod fókuszálod

"Ha egy nem szeretetteljes gondolat van benned - verseny, irigység, vagy aggodalom - fájdalmat érzel. Te VAGY a tudatosságod és te érzed, hogy hová fókuszálod a tudatosságodat. Nem akarsz fájdalmat. Ezért, válaszd azt, hogy átadod a nem szeretetteljes gondolataidat a fénynek."

Elsőre, ezzel a leckével fájdalmas volt szembesülni. Mindig úgy gondoltam, hogy a boldogságomat a külső körülmények alakítják. Az angyalok ragaszkodtak ahhoz, hogy ez csak visszafelé vitt, és, hogy a saját gondolataim színezik a világomat. Azt mondták, a boldogságom nem attól függ, hogy mim van, hanem inkább, hogy mire gondolok.

10. Minden dologban dicsőítsük Istent

"Ne keresd magad dicsőségét. Lényegében, amikor Istent dicsőíted, akkor önmagad azon részét is dicsőíted amely Istennel van. Amikor Istent dicsőíted, kívül maradsz az egon, és a felsőbb éned tudatosságában maradsz."

Kezdetben, a lecke megalázott. De mielőtt alámerültem volna a szégyen érzetébe, az angyalok felemeltek egy emlékeztetővel - amióta az igaz énem egy Istennel - az igaz valómért imádkoztam, minden egyes alkalommal dicsőséget adtam Istennek.

A tíz lecke ma már meggyökeredzett és állandó részei a mindennapjaimnak.
Amikor a klienseim bókolnak nekem a tiszta és világos Isteni útmutatás miatt, azt mondom: Köszönöm, de minden érdem Istené és az angyaloké. Ők tanították meg hogyan vegyem át az üzeneteiket. Az én érdemem csupán az, hogy követem az útmutatásukat, mert - hála nekik - ma már nagyon jó hallgató vagyok.

 

Utolsó frissítés ( 2014.03.05. )
 
Húsvéti prédikáció PDF Nyomtatás E-mail
2014.03.05.
Image

Az ár kifizettetett

Húsvéti prédikáció

A plébános úr Kárpátalja egyik kisvárosában szolgált még a háború előtt.
Húsvét reggelén, amikor a zsúfolt templomban felment a szószékre prédikálni, egy üres és rozsdás madárkalitkát vitt magával és letette a szószék párkányára. Persze mindenki meglepődve nézte és kíváncsian vártuk, mi lesz ebből. Az atya elkezdte a prédikációt:

"Amikor tegnap végigmentem a Fő utcán, szembe jött velem egy fiatal
gyerek, kezében lóbálta ezt a madárkalitkát. A kalitka alján három kis
vadmadár lapult, reszketve a hidegtől és a félelemtől.

Megállítottam a fiút és megkérdeztem:
- Hát te mit viszel magaddal?
- Csak ezt a három nyamvadt madarat - felelte.
- Aztán mit akarsz csinálni velük? - kérdeztem.
- Hazaviszem őket és szórakozom velük - felelte. - Feldühítem őket, kihúzom a tollaikat, egymás közötti viadalra uszítom őket. Élvezni fogom.
- De előbb-utóbb beleunsz majd. Utána mit csinálsz velük?
- Ó, van otthon két macskánk - mondta a fiú -, azok szeretik a
madárhúst. Megetetem őket velük.
Hallgattam egy kicsit, aztán ismét megszólaltam:
- Fiam, mennyit kérsz a madarakért?
- Nem kellenek magának ezek a madarak, atya. Hiszen ezek csak nyamvadt mezei verebek. Még énekelni sem tudnak. Még csak nem is szépek.
- Mennyit kérsz értük? - kérdeztem ismét.
A fiú végigmért, mintha megbolondultam volna, aztán megmondta az árat: tíz pengő. Kivettem a zsebemből a tíz pengőt, odaadtam a gyereknek. A fiú letette a kalitkát a földre és elfutott, nehogy meggondoljam magam.
Én pedig felemeltem a madárkalitkát, elvittem a közeli parkba, ott
letettem, kinyitottam az ajtaját és szabadon engedtem a madarakat.''

Miután a plébános úr elmondta a kalitka történetét, kicsi szünetet
tartott és egy másik történetbe kezdett:
"Egy nap a Sátán és Jézus találkoztak. A Sátán épp az Édenkertből jött
és büszkén dicsekedett:
- Az egész emberiséget a kezeim közé kaparintottam. Csapdát állítottam
nekik olyan csalétekkel, amelynek nem tudnak ellenállni.
Mind az enyémek!
- Mit akarsz csinálni velük? - kérdezte Jézus.
- Szórakozok velük. Megtanítom őket, hogy a test élvezetéhez nem kell
szerelem, megtanítom őket az élvezetek minden formájára, hogy
részegeskedjenek és kábítószerekkel éljenek, utána feldühítem őket és
arra is megtanítom, hogyan gyűlöljék és kínozzák egymást, meg arra is,
hogy minél hatásosabb fegyvereket készítsenek és azokkal öljék
egymást. Én pedig remekül szórakozom majd - mondta a Sátán.
- És mit csinálsz majd velük, ha megunod a játékot?
- Ó, roppant egyszerű - felelte a Sátán. - Megölöm őket.
Jézus hallgatott egy kicsit, mintha elgondolkodott volna.
- Mit kérsz értük? - kérdezte a Sátántól.
A Sátán fölnevetett.
- Nem kellenek neked az emberek! Nem jók ezek semmire! Megveszed őket, ők pedig csak gyűlölni fognak érte. Leköpnek, megátkoznak és ellened fordulnak. Nem kellenek ők neked!
- Mit kérsz értük? - kérdezte újból Jézus.
A Sátán végignézett Jézuson és amikor megszólalt, a hangja hidegen csengett:
- A véredet, a könnyeidet és az életedet!
Jézus így szólt:
- Megegyeztünk! - és kifizette az árat..."

Ekkor a plébános úr fogta a madárkalitkát, és amit még nem tett soha,
a szentmise kellős közepén kiment a templomból a sekrestyébe.

Mi pedig ott ültünk némán hosszú perceken át.

 

Utolsó frissítés ( 2014.03.05. )
 
Gaia-elmélet PDF Nyomtatás E-mail
2014.03.05.
Image

Gaia-elmélet

A Gaia-elmélet lényege, hogy a Föld bolygó összes élő és élettelen része egy szorosan összefüggő rendszert alkot. Ez a rendszer homeosztatikus működésű, azaz képes fenntartani létezésének feltételeit.Hogy ezt megérhessük, ahhoz új erkölcsre van szükségünk, mely abból a felismerésből fakad, hogy mindannyian részesei vagyunk Földünk élő rendszerének. Aki tudatosan átéli minden teremtett lénnyel való egységét, az úgy közelít hozzájuk, mint saját testének részeihez. Ha egy fát kivágnak, átéli annak szenvedését, s úgy érzi, a saját testéből vágtak ki egy darabot.

A természet egészsége az ember saját egészsége.

Fel kell ismerni, hogy a szeretet parancsa nem korlátozódhat csupán az embertársakra, hanem az összes létezőre vonatkozik. Ha intenzíven átéljük, milyen nagyszerű a mindenség harmonikus együttműködése, s meglátjuk a részben az egészet, közelebb juthatunk ahhoz az új tudathoz, amely embertársainkhoz és a természethez fűződő viszonyunkat a harc, az önzés és a kizsákmányolás helyett a béke, a szeretet és az együttműködés több ezer éve kész fundamentumára helyezi. Meg tudjuk tenni?

1. Élj úgy, hogy alapvető szükségleteid kielégítése közben mások hasonló igényei is kielégülhessenek.

2. Élj úgy, hogy érvényesülhessen az emberek élethez, gazdasági, kulturális fejlődéshez való joga, helyi hovatartozásra, etnikumra, nemre, állampolgárságra, társadalmi helyzetre és hitre való tekintet nélkül.

3. Élj úgy, hogy óvjad az élet elidegeníthetetlen jogát és az életadó környezetet a föld minden élőlénye számára.

4. Élj úgy, hogy személyes boldogságod, szabadságod és önkiteljesedésed harmonikusan illeszkedjék a természet teljességébe és tiszteld a többi ember hasonló igényeit.

5. Követeld meg kormányodtól, hogy más népekkel és embercsoportokkal békés és együttműködő viszonyt építsen ki, mindenkinek elismerve a jogos igényét egy jobb élethez és egészségesebb környezethez, hisz mind az emberiség közös családjába tartozunk.

6. Követeld meg a veled kapcsolatban álló üzleti vállalkozásoktól, hogy a tevékenységükben érintett minden személy és a környezet iránt is felelősséget érezzenek, és, hogy olyan termékeket gyártsanak, olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyek nem károsítják a környezetet, és valós szükségleteket elégítenek ki, mégpedig anélkül, hogy csökkentenék az esélyeit a piac kisebb, kevésbé kiváltságos szereplőinek.

7. Követeld meg a médiától, hogy folyamatos és megbízható tájékoztatást nyújtson az alapvető irányzatokról és kulcsfontosságú folyamatokról, hogy minden állampolgár és vásárló felelős döntést hozhasson saját egészségét, boldogulását és jövőjét illetően.

8. Legyen időd és energiád annak szolgálatára, hogy a hátrányosabb helyzetűek alapvető emberi méltóságuknak megfelelően élhessenek, szabadon a legmélyebb nyomorral járó küzdelmektől és megaláztatottságtól.

9. Bátorítsd a fiatalokat és a nyitott gondolkodású embereket, bármilyen korosztályhoz is tartoznak, hogy olyan szellemiséget alakítsanak ki magukban, amely erőt ad az önmagukat, a jövőjüket és a gyermekeik jövőjét érintő erkölcsi döntések meghozatalához.

10. Munkálkodj együtt a hasonló szellemiségű emberekkel a létfontosságú környezeti egyensúlyok megőrzésén és helyreállításán kellő odafigyeléssel a lakóhelyedre, az országodra, a térségedre és az egész bioszférára.

Forrás: László Ervin - Világváltás c. könyve

 

Utolsó frissítés ( 2014.03.05. )
 
Stimuláltság PDF Nyomtatás E-mail
2014.02.25.
Image

"Az emberek idegrendszere túl van stimulálva. Az idegrendszernek az egyik szerepe az az, hogy egy antenna szerepet tölti be. Energiákat tölt le, amelyek átkódoljak az embert, amikor felkészult rá. Azokban az időkben, amikor nagy változások vannak nagyon fontos, hogy az idegrendszer képes legyen megkapni ezeket a kódokat. Minden ami az idegrendszert stimulálja az nem a te oldaladon áll ezekben az időkben.

Így beleértve:
cukor
alkohol
dráma
drogok
harc mások ellen
reklamáció bármivel kapcsolatban

Ezek mind stimuláljak az idegrendszert. Ha valamivel érdemes megtölteni az életet, az a szépség, a közösség, barátok. Fektessetek bele ezekbe és jutalmatok nagy lesz. A harc megakadályozza annak a felismerését, hogy minden egy és minden mindennek a része, plusz az egység felismerésével már értelmetlen a harc. A bal kéz nem vádolja a jobb kezet, amiért nem olyan ügyes mint a jobb . Minden az én felelosségem ami velem torténik és senki másnak nincs semmi köze hozzá, ez csak egy illúzió ami a szeparáciobol fakad. És itt a cél nem az illúzió megszüntetése (a test is része ennek az illúziónak, igazából a test nem létezik). A kulcs az illúzióban való felébredés arra, hogy mi az illúzió és mi a valóság . Amíg az illúzióra fókuszálok ilyen erősen, addig nem veszem eszre az igazságot. És minden ami nem szeretet, nem is lehet más, mint illúzió. A valóságban csak szeretet van és csak az, ami a szeretettel harmonizál. Minden más egy illúzió.

Ezert annyira "veszélyes" mások ellen harcolni, mert a fókuszotok folyamatosan az illúzión van és nem a valóságon. Hogy tudna így bárki is felébredni az álomból?
Én azt mondom hogy tapasztaltunk eleget az elmúlt sok ezer évben abból, ami nem a szeretettel harmonizál. Hát teremtsünk most abból, ami csupa szeretet!"

Szeretettel,
Csabi

 

Utolsó frissítés ( 2014.02.25. )
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1 - 22 / 44