Menu Content/Inhalt
Kezdőlap arrow Programajánló
Programajánló
Visszajelzések az Önként és dalolva estről PDF Nyomtatás E-mail
2011.04.09.
 
 
  Visszajelzések az "Önként és dalova" estről a Lilaködből...
 

Szia Mari!

Szerintem ezek ritka boldog pillanatok egy jó néhány embernek, akik erre összejönnek és jöttek a mai estén a LilaKödben!
KÖSZÖNÖM SZERVEZÉSED, és persze MINDEN RÉSZTVEVŐNEK, még a dalra fakadt tulajtársnak is.....

GRATULA NEKED, JÓL SIKERÜLT! ÉS LEGYEN MÉG MÉG MÉG......

PS:Tetszett a személyes bemutatkozási lehetőség is: Jó ötlet.......

Ha tudok segíteni valamiben, szóljál, pl., ha meg lennének a dalszövegek, akkor én azoknak egy részét tudnám fénymásolni a cégemnél!

Pusz és LOVE Réka

 

 

Kedves Mari!

Nagyon jól éreztem magam tegnap este, máskor is szeretnék menni, ha lehet.

Az igaz, hogy nagyon fáradt voltam, majdnem elaludtam a villamoson, reggel meg alig bírtam felébredni.

A lényeg  nagyon aranyos társaság, és nem bántam meg, hogy elmentem.

 

Köszönöm

Puszi

Ildikó

 
Utolsó frissítés ( 2011.04.15. )
 
2011 júniusi programok a LilaKödben (Bp., XIII. ker. Tátra utca 22.) PDF Nyomtatás E-mail
2011.04.09.
 
Halló, halló, figy-elem!
 
Sziasztok!
 
 
Továbbra is folytatódnak a csütörtöki Zöld Bors-show keretein belül a beszélgetések 2012-ről. 
 
2011. június 2-án, Paulinyi Tamás pszi kutató, író, a SZINTÉZIS Szabadegyetem vezetője lesz a vendégünk.
 
2011. június 9-én, Gánti Bence transzperszonális pszichológus, az INTEGRÁL AKADÉMIA vezetője lesz a beszélgetőpartnerünk.( lásd a meghívóját alább)
 
2011. június 16-án, Dévai Attila Endre asztrológussal beszélgetünk.
 
2011. június 30-án pedig Kereszty András, spirituális tanító, a Tudatosság Iskolájának vezetője lesz a meghívott vendégünk.
 
  2011június 23-án, csütörtökön, este hat órai érkezgetéssel, helyfoglalással, tea, kávé ivással, marlenka és rétes majszolással, a "Zöld-Bors-show" műsorain belül:

"Önként és dalolva" (zseniálisan találó cím: Bors Mária)- kezdete pontosan este hétkor, és nem később - vége akár 10 órakor is lehet, de nem tovább....

A régi tábortűzi közös éneklések hangulatát szeretnénk felidézni a teázónkban. Az éneklés alapját néhány zenész barátunk akusztikus hangszere szolgáltatja (gitárok, kisebb ütőhangszerek). Szeretettel várjuk mindazokat ezeken az estéken, akik akár csak magukban dúdolgatnak és a térdükön verik a ritmust, de azokat is, akik énekhangjukkal vagy hangszeres játékukkal csatlakoznának az állandó zenész-énekesekhez (szöveg: Kőrösi Gábor, egyik zen-ész).

Belépődíj nincs, de a finom sütik, a különleges teák és kávék fogyasztásával jó pontokat és kellemes érzéseket lehet szerezni a LilaKödben -)

2011június 3-án, 10-én, 17-én, 24-én,  pénteken, reggel 10.30-tól, 13.30-ig:

"Angolna, ha tudna" - stresszmentes angol klub.

Több évtizedes kezdőket és újra és újrakezdőket tanításom során rájöttem a legnagyobb igazságra, hogy a vizsgakényszer stressze nem igazi motiváló erő sem a tanulóknak, sem a tanároknak. Én legalábbis rosszul voltam és vagyok is a vizsgáktól. Én az angol nyelvet nagyon szeretem. és nem szeretem megutálni a borzalmas nyelvtani tekervények miatt sem. Én még a Beat-lesen nőttem fel. Azóta is hiszem és vallom, hogy dalokkal, zenékkel, énekekkel és táncokkal minden sokkal könnyebben a vérükké válik, mintha csak száraz szövegeket magolnánk be. A játszásról már nem is beszélve.

A péntek délelőtti három órás klubunkat erre a tapasztalatomra alapozva indítjuk el.


Minden péntek első órájában megismerkedünk egy vagy két dallal, lefordítjuk, értelmezzük, és természetesen lelkesen énekeljük is a szövegét és a dallamát.
A második órában egy-egy érdekes játék részleteiben fedezzük fel és kutatjuk a nyelvi kincseinket.
Míg a harmadik órában egy előre megbeszélt témakörhöz hoz mindenki alapanyagot, melyből elkészítünk egy komplett életszerű beszélgetést egymás között, amit lejegyezve és otthon gyakorolva, bátrabban mehetünk angol nyelvterületre, és az utcán bennünket megszólító angolnáktól sem kell pironkodva elmenekülnünk.

A "könyvünket" és az életünket így mi írjuk a témákból, képekkel, izgalmas szófordulatokkal megtűzdelve.


Az angol klub időtartama 3 óra, és úgy érdemes jönni, hogy az elejétől, a végéig jelen van, aki jön. Késők és előbb hazamenők marlenkákat kell hogy vegyenek nekem, negyed óránként egyet-egyet.


  A péntek délelőtti angolna klubra a bejelentkezés a honlapomon található e-mail címemre szükséges. Díja1200 Ft/ alkalom, tehát 400 Ft/óra. Sőt! Ha bérletet veszel, akkor 1 hónapra 4000 Ft/fő.

Valódi álláskereső, pénztelen munkanélkülieknek 600 Ft/fő. Azt valahogy csak meg kell termelnetek, különben nagy baj lehet a termelő erőitekkel, amin csak a ...


2011. június 11-én és 25-én, reggel 10-től, este hatig tartó Transzformáció Társas Játék segíthet:-)


Szintén a Lila Ködben, de a Tiszta forrás megtalálása reményében.

A játékról a honlapomon sokat lehet olvasni, meg máshol is. A lényeg: ez a játék nem játék, hanem nagyon is döbbenetes felismeréseket nyújtó, hatékony pszichológiai, spirituális és önismereti eszköz az elakadásaink megvizsgálására és az előttünk álló aktuális életfeladataink feltérképezésére, közösen, együtt, támogató közegben.

Az egész napos játék ára 10 000 Ft/fő, vagy 7000 Ft/fő, vagy 5000 Ft/fő, anyagi helyzetedtől függően.


Nos hát, akkor gyere, gyere, gyere be a LilaKödbe! És hozz még egy embert vagy akit akarsz:-)

Szeretettel várok mindenkit, és a visszajelzéseket, jelentkezéseket egyaránt.

Bors Mari MIRA ma
 
 
 

2012 - VILÁGVÉGE - "Lesz vagy nem lesz? Mi lesz?" ELŐADÁS

Gánti Bencétől

Részletek a kép alatt!

 

Ez a téma a legtöbbeknek lila köd, pedig meghatározható tények állnak a "2012 világvége" információ mögött. Honnan ered ez? Mi igaz belőle?  Tényleg ez a maja jóslat?

 

Az előadásban a következő hírforrásokat foglalom össze:
- Mit mond az eredeti new ages híresztelés a 2012 maja világvége jóslatról, ahonnan a téma ered?
- Mit mondanak maguk a ma élő maják erről 2010-ben? - a tavaly Buadpesten és Dobogókőn járt maja sámán közlései
- Milyen társtémákat kapcsoltak össze a maja jósalttal mára? (fotonöv, vízőntő-kor, kisbolygó-ütközés)
- A tudomány - régészet, csillagászat - mit talált meg ezen ezoterikus állításokból? Mi igazolt és mi nem?
- Mi Ken Wilbernek és munkatársainak az integratív áttekintése a témából?

 

Az előadás stílusosan a Lila Köd nevű irodalmi kávézóban lesz, a Garbó Kiadó kávézója! Itt eloszlatjuk a ködöt, és az Értelem Fénye világítja meg a témát.

A szervező, Bors Mária beharangozója:
"Mi igaz és mi nem a híresztelésekből, mit tehetünk, mire van hatásunk nekünk embereknek és mire nincs, a gondolat teremtő ereje, a szeretet megváltó ereje… Mi minden változik most a világban és milyen szinteken? Van-e okunk félni, szorongani, vagy  ne is gondoljunk semmi rosszra? Rendezkedjünk-e be önfenntartásra vagy mindegy hol lakunk és élünk? Mi lesz a gyerekeinkkel? MI lesz a fiatalokkal, akik nem mernek gyermeket szülni erre a világra? Nekik mit mondhatunk? Hogy oszlathatjuk el a félelmeket és a szorongásokat? Hogyan alakíthatunk ki túlélési stratégiákat és taktikákat avagy erre semmi szükség nincsen?  Mi a dolgunk a fizikai, érzelmi, mentális és spirituális szintjeinken, közösen és egyénileg egyaránt?”

A “LilaKöd könyves kávézó és teázó“-ban hónapról hónapra meghívott vendégeket kérdeznek meg ebben a témában, s a beszélgetések rögzítésre kerülnek folyamatosan. Ebből majd  Bors  Mari (házigazda) és csapata (http://www.transzformacio.hu/) egy könyvet is szeretne kiadni.

Június 9-én, csütörtökön találkozhattok velem e témában, ahol beszélgetés formájában válaszolok legjobb tudásom és hitem szerint a “2012″-vel kapcsolatos vagy más kérdésekre.

Időpont: 2012 június 9., csütörtök. Helyfoglalás a helyszínen 18:00 -tól, kezdés: 19:00-tól.

Helyszín: LilaKöd könyves kávézó és teázó a XIII. kerület, Tátra utca 22.

Belépő: 900 forint

A helyfoglalás érkezés sorrendjében történik, a helyek száma limitált.

 
 
Utolsó frissítés ( 2011.06.08. )