Menu Content/Inhalt
Kezdőlap arrow Ír-ás arrow Helyettem írták - idézetek

Hírlevél feliratkozás


Idézetek
Reményik Sándor: Ne ítélj (részlet) PDF Nyomtatás E-mail
2013.10.01.
Image

Reményik Sándor: Ne ítélj (részlet)


„Istenem, add, hogy ne ítéljek –
Mit tudom én, honnan ered,
Micsoda mélységből a vétek,
Az enyém és a másoké,
Az egyesé, a népeké.
Istenem, add, hogy ne ítéljek.

Istenem, add, hogy ne bíráljak:
Erényt, hibát és tévedést
Egy óriás összhangnak lássak –
A dolgok olyan bonyolultak
És végül mégis mindenek
Elhalkulnak és kisimulnak
És lábaidhoz együtt hullnak.
Mi olyan együgyűn ítélünk
S a dolgok olyan bonyolultak.”

 

Utolsó frissítés ( 2013.10.01. )
 
Kilépés a rendszerből. PDF Nyomtatás E-mail
2011.03.22.
Image

Kilépés a rendszerből


Amíg a rendszer szabályai szerint játszol, a rendszer fog győzni. Így alkották meg.

Nem az a dolgod, hogy megbuktasd a nem téged szolgáló rendszert, nem az a dolgod, hogy új rendszert alkoss. Egyetlen dolgod önmagadnak lenni. Megteheted, hogy kilépsz a rendszerből.

A tudatosodás nem csak azt jelenti, hogy szelektíven gyűjtöd a szemetet, hogy odafigyelsz a környezetedre, hogy rendes ételeket eszel/veszel/termelsz, hogy testmozgást végzel, hogy nem a birtoklási vágy hajt élőlények és tárgyak iránt.

A tudatosodás azt is jelenti, hogy tudatában vagy önmagad teljes létezésének. Tudod azt, hogy semmi nincs, amitől félned kell. Senki nem büntet ha nem teszel ezt vagy azt. Senkinek nem kell megfelelned soha. Senki nem birtokolja az életedet. Az érzelmeid belőled fakadnak, a lényed magjában (magadban) keletkeznek, nem valaki más csinálja ezt veled: Te csinálod.

A rendszer összes szabálya mindezek ellentéte. De tudnod kell, hogy a rendszer csupán illúzió, buborék. A rendszer nem mindenható, Te mindenható vagy. A rendszer nem örök, Te örökkévaló vagy. A rendszer nem árthat neked, Te megteheted, hogy ártasz a rendszernek. A rendszer nem érez, Te érző lény vagy. A rendszer alapja a félelem, és mivel Te érző lény vagy arendszer rávesz Téged, hogy keltsél önmagadban félelmet. Mondjuk ki ismét: Te csinálod.

Mivel egyedül Te vagy képes érzelmeket létrehozni magadban, csak Te teheted meg, hogy nem fogadod el többé a félelmet, hanem létrehozod magadban a világot mozgató másik nagy érzést: a szeretetet. Boldogságnak is mondhatjuk, ez tulajdonképpen a folyamatos szeretetben levés, a szeretet állapot jelzésére szolgáló szó. És most mondjuk ki erre is: Te csinálod. A benned lévő szeretetet egyedül Te hozod létre. Senkitől és semmi mástól nem függ. A szíved energiájában keletkező minőség ez. Nem a fejedben keletkezik – valójában semmi nem keletkezik a fejedben, az agy nem képes önmagában gondolatok létrehozására – érzelmekre sem).

A történelemben gyakran volt arra példa, hogy azok vitték végbe a leghihetetlenebb tetteket, akiknek nem volt veszítenivalója. Arendszer másik szabálya, hogy elhiteti veled, hogy van veszítenivalód. De ez is csak egy ügyes hazugság. Nincs semmi veszítenivalód, mert nincs semmid önmagadon kívűl, önmagad pedig soha nem veszítheted el! A birtoklás illúzió.

Észrevetted már, hogy az élet szépségét és nagyszerűségét akkor veszed észre leginkább ha úgy hiszed hatalmas veszteség ért? Mikor úgy érzed nincs tovább? Elhagy a szerelmed/meghal egy hozzátartozód/elveszíted a vagyonod stb. Mondjuk sétálsz az utcán összetörten és elered a zápor. De téged akkor nem érdekel, hogy elázol, nem érdekel már semmi. És akkor megtörténik valami csoda. Megérzed az arcodon az eső érintését. A felhők alatt áttörő napsugarak millió fényszikrává robbantják szét az esőcseppeket. Úgy érzed sosem láttál még csodálatosabbat. Mert ekkor éppen jelen vagy, valóban élsz és nincs benned félelem – nem akarsz semmit, csak létezel önmagad létének tudatosságában.

Az ilyen csodák minden nap jelen vannak az életben. Láthatod és érezheted. Ha nem látod, az azt jelenti nem vagy jelen, figyelmed leköti valamilyen problémád, vagy valaminek a megszerzésén vagy birtoklásán gondolkozol – vagyis félsz.

Természetes állapotunk a szeretet. Mindenki szeretetben akar lenni, nem pedig félelemben. De csakis Te dönthetsz úgy, hogy nem félsz tovább. Csakis Te döntheted el, hogy kilépsz-e a rendszerből vagy tovább szolgálod.

Aham Prema – Szeretet Vagyok. Ha úgy döntesz, hogy kilépsz a rendszerből, Te is szeretetté válsz.

 

Utolsó frissítés ( 2013.10.01. )
 
Eckhart Tolle: Túl az ideákon... PDF Nyomtatás E-mail
2011.03.22.
Image

"Túl az ideákon, hogy mi helyes és helytelen van egy tér. Ott találkozom veled. Ha nem takarod le a világot szavakkal és címkékkel, akkor visszatér az életedbe a csodálatos érzékelése, ami réges rég elveszett, amikor az emberiség, ahelyett, hogy használta volna a gondolatot, annak megszállottjává vált. Egyfajta mélység tér vissza az életedbe. A dolgok visszanyerik újdonságukat, frissességüket." (Eckhart Tolle)/(Veres Kriszta honlapjáról)

 

 

 

 

Utolsó frissítés ( 2011.04.14. )
 
Paul Valery - Hamvas Béla PDF Nyomtatás E-mail
2011.03.22.
Image " A világ helyzete sohasem reménytelen, mert sohasem azokon múlik, akik nem hisznek az életben, hanem azokon, akik hisznek benne. S ezt a történelem már egynéhányszor  be is bizonyította."

 

Utolsó frissítés ( 2011.04.10. )
 
Richard Bach: Illúziók (részlet) PDF Nyomtatás E-mail
2011.03.22.
Image

Richard Bach: Illúziók (részlet)

Volt egyszer, hogy egy kristálytiszta vizű, hatalmas folyó fenekén különös lények éltek. A folyó csendesen hömpölygött mindannyiuk - fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszok - fölött, a víz folyt, ahogyan folynia kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte.
A lények mindegyike görcsösen kapaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba meg kövekbe, mert életük volt a kapaszkodás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától.

Végül azonban az egyik lény így szólt: „Elegem van már ebből a kapaszkodásból. Bár a saját szememmel nem tudok meggyőződni róla, de bízom benne, hogy a folyó tudja, hová folyik. Hagyom hát, hadd sodorjon magával az áramlás, és vigyen, ahová akar. Ha továbbra is itt kapaszkodom, belehalok az unalomba.”

A többi lény kinevette, és azt mondták: „Te bolond! Engedd csak el magad, és az áramlás, amelyet oly nagyra tartasz, majd jól megforgat, odavág és úgy szétmorzsol a köveken, hogy abba hamarabb belehalsz, mint az unalomba!”

De a lény nem hallgatott rájuk, hanem elszántan elengedte, amibe addig kapaszkodott, mire valóban rögtön forogni, bukdácsolni kezdett, és az áramlás a kövekhez vagdalta. Ám a lény ennek ellenére sem kapaszkodott meg újra, az áramlás így egy idő múlva felemelte a folyómeder fenekéről, és többé már nem ütődött, zúzódott.

Azok a lények pedig, akik a folyó alján éltek tovább, és nem ismerték a sodródót, így kiáltottak fel: „Lássatok csodát! Ugyanolyan lény, mint mi vagyunk, de ő repül! Íme a Messiás, aki eljött, hogy mindnyájunkat megváltson!”

És a sodrodó így szólott: „Dehogy vagyok én Messiás, vagy akkor ti is azok vagytok. A folyónak telik kedve benne, hogy felemeljen bennünket, hogy szabaddá tegyen, ha van merszünk hozzá, hogy elengedjük, amibe kapaszkodtunk. Valódi tennivalónk az utazás, a nagy kaland.”

De ők csak egyre azt kiáltozták: „Megváltó”, és továbbra is görcsösen kapaszkodtak a kövekbe, és a következő pillanatban a sodródó eltűnt a szemük elől, ők pedig ott maradtak, és legendákat találtak ki maguknak holmi Megváltóról.

Richard Bach: Illúziók (részlet)

 

Utolsó frissítés ( 2011.04.10. )
 
Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! (Részletek) PDF Nyomtatás E-mail
2011.03.18.
Image

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! (Részletek)

„Minden, amit szavakkal vagy tettekkel kibocsátunk magunkból, visszatér hozzánk. Azt kapjuk, amit adtunk.

Mindig van velünk egy hallgatag hallgató: a tudatalattink.

Egyetlen lehetséges választásom van: félelem vagy szeretet. Minél inkább a szeretetet választom, annál inkább eltűnnek a félelmek és a negatív érzések. Ha képtelen vagyok szeretni az út menti köveket és a mocsári varangyokat, akkor jobb, ha sosem vágok neki a világnak, s minden unalmasnak fog tűnni. A szeretet széppé és izgalmassá varázsolja az embereket és a dolgokat.

Amit kibocsátok magamból, az visszatér hozzám. Azok az emberek és helyzetek, amelyekkel találkozom, saját belső tartásom tükörképei.

Ha nem vagy hajlandó felelősséget vállalni mindenért, de tényleg mindenért, ami az életedben történik, akkor sosem fogsz előrébb jutni.

Ha gondolatodat azonnal szeretetté tudod alakítani, még a legrosszabb gondolatok sem vehetnek el tőled semmit. A szeretetnek bármely más gondolatnál erősebb rezgése van.

Amit gondolsz, az visszahat rád. A szabad akarattal együtt a világegyetem legnagyobb igazsága. Tegyük fel, hogy megszólsz egy embert. A törvény nem azt jelenti, hogy az az ember is kritizálni fog téged, hanem azt, hogy valahonnan majd visszahatnak rád ugyanebben a minőségben a gondolataid.

Ha tudunk anélkül kívánni, hogy aggódnánk miatta, minden kívánságunk azonnal teljesül.

Az energia a figyelmet követi. Figyelj a szépre, és az elkezd terjedni. Ismerd fel, és figyelj arra, ha valami megadatik neked.

Békém csak belőlem fakadhat, máshonnan nem jöhet.

Az elengedés a gyengeség ellentéte: aktiválja a minden emberben megbúvó elképzelhetetlen intelligenciát.

A Van állapotának elfogadása – még ha kellemetlen is – azt jelenti, hogy hagyjuk történni, és akkor valami meglepő dolog következik: a Van állapota megváltozik.

A legjobb, amit magaddal tehetsz, ha jót kívánsz másoknak. Képzeld csak el, ha az emberek zöme tisztában lenne ezzel! Ez azt jelentené, hogy minden problémánk egy csapásra megoldódna.

Minél erőteljesebbek a gondolataid, annál nagyobb az esélye, hogy megvalósulnak. Erőteljesebbé válnak a gondolataid, ha könnyedebben és nagyobb bizalommal gondolod őket. Az erőlködés és a túl erős elvárás minden erejüket elrabolja.”

Utolsó frissítés ( 2011.04.09. )
 
Szeretet, boldogság, remény PDF Nyomtatás E-mail
2011.03.18.
Image

SZERETET, BOLDOGSÁG, REMÉNY

„Bizonyossággal nézek szembe minden egyes nappal, és félelem nélkül alszom el, mert tudom, hogy az Úrnak a Mennyben van egy angyala, aki mellettem áll.”

„A szeretet nem vakít el bennünket, hogy ne lássuk a másik ember hibáit, hanem képessé tesz bennünket arra, hogy a hibák mögé lássunk.

A szeretet az egyetlen dolog, amiből többet kapsz, ha megosztod, mintha mindet önmagadnak tartanád meg.”

„A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, nem féltékeny, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel, nem nagyravágyó, nem keresi a magáét, nem gerjed haragra, nem gondol rosszra.”
(1Kor 13:4-5)

„Azok az örömök, melyekre visszaemlékszünk, sohasem múlnak el.”
(James Montgomery)

„A boldogság pillangó, melyet ha kergetsz, mindig épphogy kicsusszan kezed közül, de ha csendben ülsz, rád száll.”
(Nathaniel Hawthorne)

„Emlékeztess engem, Uram, hogy az az igazi remény, amikor nem látom ugyan az út végét, de bízom abban, hogy Te oda vezetsz.”

„Ha a tekintetedet az előtted lévő úton tartod nem tévedsz el, de a csillagokat sem látod.”

„Légy az a barát, akire szükséged van.”

Utolsó frissítés ( 2011.04.09. )
 
Eszter hagyatéka PDF Nyomtatás E-mail
2011.02.17.
Image

ESZTER HAGYATÉKA

„Nem hiszek a véletlen találkozásokban. A világ törvénye olyan, hogy ami egyszer elkezdődött, azt be is kell fejezni. Nem valami nagy öröm ez. Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben"… „Meg kell tudnod, hogy embereket nem csak a szó, eskü és az ígéret köti egymáshoz, még érzelmek, rokonszenvek sem döntik el az igazi kapcsolatot. Van valami más, valamilyen keményebb és szigorúbb törvény, amely megszabja, hogy ennek vagy annak az embernek köze van a másikhoz.”


(Márai Sándor – Eszter hagyatéka)

 

 

 

Utolsó frissítés ( 2011.04.09. )
 
Megoldások PDF Nyomtatás E-mail
2010.12.09.
Image

MEGOLDÁSOK

"Nem oldok meg problémákat. Megváltoztatom a gondolkozásom. És a problémák megoldják magukat." (Louise L. Hay)


Egyik alap késztetésünk az, hogy a figyelmünket a külvilágra irányítjuk, egyre és másra találunk ott olyan dolgokat, amik nem tetszenek, amit a problémás kategóriába sorolunk. Ilyenkor ezt a problémát megpróbáljuk orvosolni, odakint - hiszen ott észleltük - megváltoztatni.


A külvilág belülről árad ki, másképpen megfogalmazva a látható a láthatatlan összesűrűsödése. Ha ezt megérted és figyelmed visszahívod kívülről belülre könnyedén újrarendezhetsz mindent. Miért tudják megoldani a problémák magukat akkor, ha változtatsz a gondolkozásodon? Mert megváltoztatod a figyelmed, ami a nagy egészből, az EGYből, létrehozza a különböző sűrűségű formák világát.
Bármi van odakint, a láthatóban az elsődlegesen rezgésként létezik. A gondolataid megváltoztatásával, választhatsz egy másik rezgést, figyelmedet a rezgésben tartva az átsűrűsödik a láthatóba és a problémáid megoldódnak.

Az egyik kívül a testünk. Ez az a kívül, amivel nem tudunk nem találkozni. Ez az a kívül, ami pontos visszajelzést ad a belülről, a rezgésként benned létezőről. Tested jelzi azt, hogy hogyan érzel magaddal kapcsolatban. A sokszor hallott "szeresd önmagad" pontos jelzője a tested állapota, kinézete.
Amikor éppen nem vagy elégedett a testeddel - és a legtöbb ember általában nem az - könnyen belecsúszol abba, mint a problémák megoldásánál. Kívülről akarod megváltoztatni. Ez ritkán hoz tartós eredményt. Magadévá teheted a másik utat is, befelé hívva a figyelmed választhatsz új rezgést, ami aztán majd átsűrűsödik a tested megváltozott állapotába, kinézetébe.

(Veres Kriszta)


www.vereskriszta.com

 

Utolsó frissítés ( 2011.04.09. )
 
Hermann Hesse PDF Nyomtatás E-mail
2010.11.23.
Image

„Mindenkinek csak egyetlen igazi megbízatása van: hogy önmagára találjon. Végezheti, mint költő, mint őrült, mint próféta, vagy mint bűnöző. Ez nem a mi dolgunk, sőt végső soron jelentősége sincs. Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk saját magunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig.”


(Hermann Hesse)

 


 


 

Utolsó frissítés ( 2011.04.09. )
 
Teréz anya PDF Nyomtatás E-mail
2010.09.07.
Image

Teréz anya:

"Senkit se eresszetek útjára úgy, hogy jobbá és boldogabbá ne tennétek!"

 

Teréz anya és én:-)

 


 

Utolsó frissítés ( 2011.04.09. )
 
Önhipnózis PDF Nyomtatás E-mail
2010.09.07.
Image

ÖNHIPNÓZIS


Belegondoltál már, hogy az életed nem más, mint önhipnózis? Az, amit valóságnak nevezel és sokszor beleütközöl a szilárdnak hitt falaiba, nem más, mint saját szuggesztiód terméke?


Felvetés és annak igenlése, megerősítés , így megy ez körbe-körbe, mint azok a spirálok, amelyekben a régi mozifilmekben a hipnózist jelezték.
- Azt mondja, nemcsak én tudok hipnotizálni, hanem bárki emberfia?
- Nemcsak, hogy meg tudják csinálni kedves uram, de ezt is teszik a nap huszonnégy órájában.


Tudod hogyan teszed? Azzal, hogy elismétled magadnak a gondolataidat, azok tapasztalássá változnak, rájuk nézel, bólintasz, hogy igen, hiszen a tények is ezt mutatják és tovább ismétled. Vagy bekapcsolod a tv-t, ahonnan ezerrel folyik, hogy válság van, lemész a zöldségeshez, aki megkérdezi hogyan érint a válság, megnézed az árfolyamot és elszörnyedsz, hogy hogy fogja ez érinteni a lakáshiteledet, és lassan elhiszed, hogy válság van, és lesz is. ÖNHIPNÓZIS (és hiába a tv mondja, vagy a zöldséges, akkor is ÖN. Miért? Mert te választod ki azt, amit elhiszel!)


Így megy ez. Egyetlen kijelentésünk sem csupán önmaga, hanem egyúttal szuggesztió is, és ha egyet is elfogadunk, csak mélyebbre taszít bennünket. Mert minden egyes felvetés, szuggesztió önmagát erősíti...A hipnotizálás nem titok...Egy itt a lényeg: a szüntelen, szakadatlan ismétlés.

Az idézetek Richard Bach Hipnózis című két óra alatt elolvasható könyvéből származnak. Melegen ajánlom, felébresztő és abszolút együtt rezeg azzal a tudattágulással, ami a világban történik. Ráadásul egyre gyorsabban! Történik :-)


www.vereskriszta.com

 

Utolsó frissítés ( 2011.04.09. )
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 44 / 44